Ούτε μια βραδιά στο Λεβερκούζεν, ούτε πουθενά

Κολωνία, 04.03.2017

Η επερχόμενη ομιλία-εκδήλωση του αυτοχαρακτηριζόμενου πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» στο Λεβερκούζεν αποτελεί αφορμή για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο νέο φασιστικό μόρφωμα, που έχει βρει υποστηρικτές και πιστούς/-ές στην Ελλάδα καθώς και στους/στις Έλληνες/-ίδες της διασποράς.

Κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης ο Σώρρας βρήκε πρόσφορο έδαφος για να γίνει ευρέως γνωστός, εκμεταλλευόμενος την οικονομική εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού στην Ελλάδα. Ως «εθνοσωτήρας» προσφέρει τα υποτιθέμενα χρηματοοικονομικά εργαλεία του στην διάθεση όλων των Ελλήνων/-ίδων,που αγωνίζονται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, τα προσωπικά τους χρέη και κάθε άλλη οικονομική υποχρέωση που τους επιβάλλει η εκάστοτε πολιτική ελίτ.

Δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε το πόσο ψευδή, ανυπόστατα και εμφανώς γελοία είναι τα στοιχεία που ο ίδιος δίνει για την «αμύθητη» περιουσία του. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε ότι ισχυρίζεται πως η περιουσία του αγγίζει άλλοτε τα 600 δις και άλλοτε τα 2,3 τρις, την στιγμή που ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή του 73 δις. Περισσότερα στοιχεία μπορεί να βρει κανείς διαβάζοντας και παρακολουθώντας τα διάφορα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ των αστικών ΜΜΕ που έχουν ήδη αναλάβει την άχαρη ασχολία της αντίκρουσης των επιχειρημάτων του. Ωστόσο το κύριο μέλημά τους είναι αν όντως ο Σώρρας μπορεί να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος και δυστυχώς εμμένουν σε αυτό το επίπεδο σχολιασμού, λες και το τέλος της κρίσης θα σημάνει το τέλος της εκμετάλλευσης και της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος.

Το πρόβλημα όμως του «ολύμπιου μεσσία» δεν είναι μόνο η εξαπάτηση των εξαθλιωμένων αλλά και το γεγονός οτι οι «αγνές» του προθέσεις συνοδεύονται από μία ρατσιστική, εθνικιστική, αντισημιτική και συνομωσιολογική ρητορική. Η «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι απλώς ένα ακόμη κομμάτι του παζλ, που συμπληρώνει το ακροδεξιό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, εκφράζοντας τις πιο συντηρητικές απόψεις και συμπληρώνοντάς τες με αρχαιοελληνικολαγνικά συναισθήματα. Αποκορύφωμα είναι οι θέσεις του κατά των μεταναστών/-στριών και των ατόμων με αναπηρία, τους οποίους ο Σώρρας έχει αποκαλέσει υβρίδια και ζώα.

Ωστόσο, με αφορμή αυτήν την ομιλία-εκδήλωση της συγκεκριμένης οργάνωσης στο γειτονικό Λεβερκούζεν μας προκαλεί εντύπωση το οτι η τοπική ελληνική κοινότητα δίνει βήμα σε μισαλλόδοξους και νεοφασίστες. Είναι γνωστό οτι οι ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας είναι κατά βάσει εκφραστές του παλαιού δικομματισμού. Γι΄αυτό άλλωστε η νέα γενιά των μεταναστών/-στριών τούς έχει γυρίσει την πλάτη. Γιατί όμως η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων τηρεί σιγή ιχθύος; Η «Ελλήνων Συνέλευσις» έχει ήδη διοργανώσει μία συνάντηση τον περασμένο χρόνο στο Ντλύσσελντορφ, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από κάποιον φορέα.

Ο Αντίλογος τάσσεται ενάντια σε κάθε οργάνωση διακίνησης μίσους, όπως αυτή του Αρτέμη Σώρρα, και κατακρίνει την αδράνεια φορέων, που με την σιγή τους δίνουν θάρρος σε παρόμοιες οργανώσεις. Υποστηρίζουμε oτι ο μόνος τρόπος έκφρασης της πολιτικής δράσης προέρχεται από την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, χωρίς ηγέτες, εξουσίες και ιεραρχίες. Καλούμε τις ελληνικές κοινοτήτες να καταδικάσουν ανοικτά τις θέσεις της «Ελλήνων Συνέλευσις» και να μην προσφέρουν βήμα σε εθνικιστικά, ρατσιστικά μορφώματα. Αν έχουμε διδαχτεί κάτι τόσο από τις εξελίξεις στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της κρίσης, όσο και από τις εμπειρίες μας στην Γερμανία ως νέο πρεκαριάτο, αλλά και από όλους τους εργατικούς αγώνες είναι αυτό: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Οι μεσσίες είναι άλλωστε για τους εξουσιαζόμενους.

ΥΓ. Σε μία περίοδο γενικής απάθειας και αποχαύνωσης εν καιρώ αριστερού μνημονίου, μας γεμίζει ελπίδα η δυναμική απάντηση αυτοοργανωμένων ομάδων κατά των γραφείων του Σώρρα σε όλη την Ελλάδα.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΧΩΡΟ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ

 

cropped-cropped-antilog-logoteliko.png

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s