Στήριξη στο κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας – Επιστολή διαμαρτυρίας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς  Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα

Προς μεγάλη μας απογοήτευση μάθαμε οτι πάρθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας, παρόλη τη δέσμευσή σας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας οτι το ιατρείο δεν θα μετακινηθεί προτού βρεθεί αντίστοιχος χώρος και με την επισήμανση οτι θα συμφωνήσει και ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρών Κοινωνικής Αλληλεγύης Μεσσηνίας.

Είμαστε μια ομάδα Ελληνόφωνων της Κολωνίας, φοιτητές και εργαζόμενοι, κάποιοι γεννημένοι εδώ, κάποιοι κάτοικοι εδώ και χρόνια, άλλοι μετανάστες των τελευταίων χρόνων της κρίσης, που αναλάβαμε την πρωτοβουλία οργάνωσης μας σε ένα ανεξάρτητο, προοδευτικό και σχήμα με γνώμονα την κοινή δράση. Προερχόμαστε από τον χώρο της Αριστεράς και της Αναρχίας –  οργανωμένοι ή ανένταχτοι   και αυτό που μας ενώνει είναι η αντίθεση σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης και η αλληλεγγύη σε όσους την υφίστανται.

Το Κοινωνικό Ιατρείο κατάφερε να λειτουργήσει και να έχει την σημερινή μορφή του μετά από πολύ δουλειά και χρόνο των εθελοντών του. Χωρίς την προσφορά του θα μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη συνάνθρωποί μας, ασφαλισμένοι και μη, που σε περίοδο κρίσης αδυνατούν να καλύψουν αυτά τα έξοδα. Η υγεία τους βασίζεται στην αλληλεγγύη του Κοινωνικού Ιατρείου και των εθελοντών του αφού το κράτος απέχει από το να παρέχει έστω τα βασικά.

Εμείς με την σειρά μας, ο Αντίλογος NRW, συνυπογράφουμε την επιστολή του Συλλόγου Φίλων Δικτύου Ιατρών Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας προς τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλη Μιχαήλ και στηρίζουμε την απαίτηση των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου να παραμείνουν στο χώρο που λειτουργεί μεχρι σήμερα, μέχρι να ολοκληρωθεί η πτέρυγα της Καρδιολογικής Κλινικής όπου και προτείνουν να μεταφερθούν.

Καλούμε τον τον κ. Νίκα και τον κ. Μιχαήλ να βρουν μια λύση άμεσα και να μην παρακωλούν το έργο του Κοινωνικού Ιατρείου.

Αντίλογος NRW

Kολωνία

 

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s